sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kanaa currykastikkeessa

Tämä ruoka on sellainen mitä haluan tehdä, jos haluan herkutella tai lohduttaa itseäni. Nyt ei vain voimat riitä kokkaamiseen, mut laitan sen tänne jos ruokahalu tulis jostain puskan takaa ja innostuisin itseni raahaamaan kauppaan. Toisaalta ei mulla oo mausteita, enkä viitsi kaikkea ostaa uutena...alla kuitenkin resepti, omaksi iloksi. Alkuperäinen resepti on Olivian sivuilta, jota itse olen muokannu omaan suuhun sopivaksi (tai varioinu kaapista löytyvien aineiden mukaan).

4 annosta

1 iso sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä tai jauhettua
0,5 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl curryjauhetta
0,5tl chilijauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa
(1 rkl tomaattipyreetä)
1 prk tomaattimurskaa
1-1,5 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl kookoskermaa tai kookosmaitoa n.1prk
1 rasia kanaa

  • Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kana, sipuli, valkosipulit ja inkivääri (jos tuoretta). Paista miedolla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Älä anna ruskistua.
  • Lisää pannulle kumina, korianteri, curryjauhe, chilijauhe, kurkuma, (inkivääri) ja tomaattipyree. Jatka paistamista viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska ja paista pari minuuttia, kunnes seos kiehahtaa. Mausta suolalla ja sokerilla.
  • Lisää pannulle kookoskerma/-maito. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 25–30 minuuttia. Sekoita välillä. Jos kastikkeesta on haihtunut liikaa nestettä, lisää vettä. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja sokerilla.
  • Kastikkeen kaverina oon syöny yleensä basmatiriisiä ja kurkkuraitaa.
Alla kuva miltä ruoan pitäisi näyttää ja tähän on käytetty tiikeriravun pyrstöjä (alkuperäisessä ohjeessa). Mut mun mielestä kana sopii yhtä hyvin.

Ei kommentteja: